menu

Daimyo Jackson

News

Bossche Michael Jackson-imitator ‘kapot van’ verwijderen beeld in Best.


VIDEOBEST – Een bedevaartsoord voor de grootste Michael Jackson-fans van over de hele wereld. Zo keek Michael Jackson-imitator Daimyo Jackson naar het tien meter hoge standbeeld van de King of Pop dat ruim twintig jaar boven de McDonald’s in Best uittorende. Tot ongeloof van de Bosschenaar is het standbeeld dinsdagochtend vroeg weggehaald. ,,Ik weet zeker dat McDonald’s hier vroeg of laat spijt van gaat krijgen.”

‘Hier gaat McDonald’s spijt van krijgen”

The story continues

Daimyo Jackson, een van de meest bekende en actieve Michael Jackson-imitators van Nederland, is onderhand de tel kwijtgeraakt. Het standbeeld van de Beat It-zanger was voor hem van grote betekenis. ,,Iedere keer als ik die parkeerplaats op reed en dat ding zag, raakte ik verdoofd. Het was voor mij de perfecte plek in Nederland om het verdriet en de liefde voor Michael met andere fans te delen.”

Elk jaar wordt Michael Jackson rondom zijn verjaardag én zijn sterfdag in Best herdacht. Fans nemen dan massaal bloemen mee en dansen op de grootste hits van de popster. Vorig jaar september kwamen er nog tientallen liefhebbers naar de parkeerplaats voor de Michael Jackson Global Birthday Party, een openbaar evenement waar fans verkleed als Jackson de bekende moonwalk showden.

‘Ik geloof in zijn onschuld’

Dat dit de komende jaren niet meer kan, doet Daimyo Jackson pijn. Hij is al ruim een kwart eeuw imitator van Michael Jackson en treedt over heel Europa op. De Bosschenaar is officieel niet met de naam Jackson geboren, maar mag deze op toestemming van Joe Jackson, de vader van Michael, dragen.

,,Ik heb altijd in zijn onschuld geloofd en dat doe ik nog steeds”, zegt hij over de omstreden documentaire Leaving Neverland, waarin de popster wordt beschuldigd van kindermisbruik. ,,Ik vind het onvoorstelbaar dat de hele wereld blind afgaat op verklaringen van twee mannen, terwijl Michael in al die tijd niet één keer is veroordeeld door een rechter.”

‘Dit gaan ze wel voelen’

Bewezen of niet: volgens McDonald’s Nederland kan het standbeeld, dat al sinds 1996 op de parkeerplaats stond, een onplezierig gevoel oproepen bij de gasten. Daimyo gelooft daar helemaal niets van.

 ,,Dit gaan ze wel voelen, veel gasten kwamen juist speciaal voor dat beeld naar de McDonald’s. Ik vind het echt verschrikkelijk en ben er goed ziek van. Wat Michael voor deze wereld heeft betekend, is met geen pen te beschrijven.”

Maatregelen

Het besluit van McDonald’s om het standbeeld weg te halen staat niet op zichzelf. Overal ter wereld nemen instanties, winkelketens en commerciële bedrijven maatregelen naar aanleiding van de schokkende documentaire.

De wassen beelden van Michael Jackson in Madame Tussauds in Amsterdam blijven echter wel gewoon staan. Daarmee lijkt Madame Tussauds een andere mening toebedeeld dan McDonald’s Nederland.

Written by Daimyo
play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play